با دسترسی آسان و انجام روش های مختلف زیبایی، تمایل خانم ها و آقایان برای انجام تکنیک ها و روش های مختلف جوانسازی هم افزایش چشمگیری پیدا کرده است. یکی از بهترین روش هایی که در طی سال های اخیر مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته، بوتاکس است.
انچه در این مطلب میخوانید
همه چیز درباره بوتاکس در شیردهی
با وجود این که بوتاکس در سنین بالای 20 سال و برای افرادی که به زیبایی خود اهمیت می دهند، می توانند اقدام به تزریق بوتاکس کنند. چون بوتاکس از یک سم به نام بوتولنیوم تولید شده و پس از تزریق شدن به قسمت های مختلف صورت باعث از بین رفتن و درمان چین و چروک می شود.
اما نکته مهم این است که در مورد تزریق بوتاکس در برخی از دوره های زندگی مانند دوره شیردهی صحبت ها و نقل قول های مختلفی ذکر و بیان شده است. به همین منظور در این مقاله از شارلوت بیوتی قصد داریم به بررسی کامل نکات مهم در مورد بوتاکس در شیردهی بپردازیم.
تزریق بوتاکس در دوران شیردهی
همه ما با افزایش سن شاهد چین و چروک هایی در قسمت های مختلف صورت خود هستیم. به همین دلیل یکی از مهم ترین نکاتی که زمان تزریق بوتاکس مطرح می شود، این است که مقدار بوتاکسی که به نواحی مختلف صورت تزریق می شود، بر اساس میزان و سطح وعمق چین و چروک ها، و همچنین سن بیمار پزشک تصمیم می گیرد که چه مقدار از سم بوتولنیوم که همان ماده بوتاکس است را تزریق کند.
با این وجود طبق بررسی های انجام شده می توان گفت که میزان بوتاکسی که در هر بار تزریق به نقاط مختلف صورت توسط پزشکان متخصص زیبایی تزریق می شود، به حدی نیست که وارد شیر مادر شود.
همچنین بسیاری از پزشکان متخصص پوست و زیبایی و همچنین زنان و زایمان و پزشکان متخصص کودک توصیه می کنند که در دوران شیردهی برای تزریق بوتاکس اقدام نکنید. علاوه بر این، در برخی موارد در صورتی که مادران در دوران شیردهی بوتاکس تزریق می کنند، پس از تزریق شیر خود را تخلیه کرده و آن را دور می ریزند.
آیا بوتاکس وارد شیر مادر می شود؟
همان طور که می دانید یکی از حساس ترین و مهم ترین دوره ها برای هر خانمی و نوزاد او دوران شیردهی است. در این دوران یکی از مهم ترین تغذیه های ضروری برای بدن نوزاد، شیر مادر است. به همین دلیل رعایت و توجه و مراقبت از سلامت مادر اهمیت زیادی دارد. از طرفی برخی از مادران شیرده تصمیم می گیرند که در این دوران برای تزریق بوتاکس اقدام کنند.
همچنین یکی از چالش های مهمی که این افراد دارند، این است که آیا بوتاکس وارد شیر مادر می شود؟ یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تاکنون هیچ گزارش یا اطلاعاتی مبنی بر این که ماده بوتاکس وارد شیر مادر می شود یا بوتاکس در شیر مادر ترشح می شود، توسط پژوهشگران گزارش و بیان نشده است.
با این وجود برای جلوگیری از بروز عوارض یا مشکلات مختلف برای خود یا نوزاد در صورتی که در دوران شیردهی هستید، قبل از تزریق بوتاکس حتما با پزشک متخصص پوست و زیبایی مشورت کنید.
عوارض تزریق بوتاکس در دوران شیردهی
یکی دیگر از سوالات رایجی که مادران شیرده مطرح می کنند، در مورد عوارض و مضرات تزریق بوتاکس در شیردهی است. در پاسخ به این ابهام و سوالات نیز باید گفت نه تنها تاکنون هیچ گزارش منفی مبنی بر عوارض شدید تزریق بوتاکس در شیردهی توسط زنان منتشر و بیان نشده؛ بلکه تاکنون هیچ تحقیق و پژوهشی در زمینه اثر گذاری بوتاکس در شیردهی نیز انجام نشده است.
با این وجود نمی توان تاکید و اثبات کرد که ماده بوتاکس یا همان سم بوتولنیوم در بدن و بافت های مختلف بدن پخش و تکثیر نمی شود. علاوه بر این، همان طور که می دانید زمان شیردهی تغییرات هورمونی مختلفی در بدن زنان ایجاد می شود. همین ویژگی باعث می شود که باکتری کلستریدیوم بوتولینوم روی زنان شیرده تاثیر شدیدتری خواهد داشت.
تزریق بوتاکس در سال دوم شیردهی
همان طور که می دانید دوران شیردهی کامل برای همه نوزادان و کودکان 2 سال است و بسیاری از مادران ترجیح می دهند که به طور کامل دو سال به کودک خود شیر دهند. علاوه بر این، برخی از خانم های شیرده در سال دوم شیردهی میزان شیر آن ها کم تر می شود. به همین دلیل برخی از خانم ها بر این باورند که با کاهش میزان شیر در سال دوم شیردهی می توانند اقدام به تزریق بوتاکس کنند. در صورتی که تزریق بوتاکس در سال دوم شیردهی هم توصیه نمی شود.
همچنین باید برای تزریق بوتاکس در این دوران هم با پزشک متخصص کودک یا متخصص پوست و زیبایی مشورت کنید. با وجود این که هنوز هیچ گزارش و مشاهده منفی در مورد تزریق بوتاکس در شیردهی وجود ندارد و مطرح نشده است.
آیا بوتاکس در بدن مادر شیرده جذب می شود؟
یکی از ویژگی های منحصر به فرد و جالب ماده بوتاکس این است که سم بوتولنیوم در مدت چند روز تا چند هفته به آرامی جذب قسمت های مختلف بدن می شود. اما مقدار بوتاکسی که توسط پزشکان متخصص تزریق می شود به حدی نیست که به بافت های مختلف بدن زنان شیرده وارد شده یا در شیر مادر ترشح شود.
بنابراین این موضوع نیز تاثیر منفی روی نوازدان شیرخوار نیز نخواهد داشت. اما هنوز هم بسیاری از پزشکان متخصص پوست و زیبایی که توسط آن ها تزریق بوتاکس انجام می شود، از مادران در مورد شیردهی آن ها می پرسند تا در دوران شیردهی برای آن ها بوتاکس تزریق کنند.
تاثیر بوتاکس در میزان شیردهی
خیر. بوتاکس کردن هیچ تاثیر در میزان کم یا زیاد شدن شیردهی یا سایر اثرات مخرب دیگر روی بدن مادر یا نوزاد نخواهد داشت. همچنین هنوز هم بسیاری از مادران شیرده ترجیح می دهند که در این دوران حساس برای تزریق بوتاکس اقدام نکنند تا از بروز عوارض و مشکلات احتمالی در این زمینه جلوگیری شود.
همچنین در برخی موارد نیز مادران شیرده برای حفظ آرامش و اطمینان خاطر خود و عدم توجه به اخبار منفی که در دوران شیردهی منتشر و بیان می شود، و استرس نگرفتن ترجیح می دهند که تزریق بوتاکس را پس از دوران شیردهی انجام دهند.
بدون دیدگاه