بوتاکس در بارداری

  • با توجه به این که اهمیت دادن به زیبایی در هر سنی برای خانم ها و آقایان مورد توجه قرار گرفته، خانم ها در زمان بارداری هم تصمیم می گیرند که بوتاکس کنند. با این وجود در این مورد سوالات مهم و مختلفی توسط خانم های باردار برای بوتاکس در بارداری مطرح می شود.

    بوتاکس در بارداری

    سوال اکثر خانم های باردار این است که آیا بوتاکس در بارداری مجاز است یا باعث بروز عوارض و مشکلاتی برای جنین و مادران می شود یا خیر؟ به همین منظور در این مقاله از شارلوت بیوتی قصد داریم به صورت کامل به بررسی این موضوع و نکات مهم برای بوتاکس در بارداری بپردازیم.

    دلیل منع بوتاکس در بارداری

    در دوران بارداری و حتی قبل از آن بسیاری از خانم ها اقدامات لازم برای حفظ و بهبود سلامتی خود را انجام می دهند. چون سلامت جسمی و بدن مادر در ابتدا یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که در سلامت جنین هم تاثیر گذار خواهد بود.

    به طور کلی وارد شدن هر گونه سم یا داروهای دیگری از سه ماه اول بارداری خطرناک است. چون در سه ماه اول بارداری اعضای مختلف بدن جنین در حال شکل گیری است. بنابراین با توجه به این که سم بوتولینوم که همان ماده بوتاکس است، در همه بدن پخش می شود این ماده به جنین هم خواهد رسید. به همین دلیل همواره توصیه می شود که به منظور جلوگیری از بروز هر گونه خطر یا مشکلی برای سلامتی و رشد جنین در دوران بارداری از تزریق بوتاکس خودداری کنید.

    خطر تزریق بوتاکس برای جنین

    همان طور که می دانید یکی از حساس ترین زمان ها برای هر خانمی دوران بارداری است. با این وجود در زمان بارداری هم برخی از خانم ها به فکر زیبایی خود هستند و تصمیم می گیرند که بوتاکس کنند. بوتاکس دارای یک ماده به سم بوتولینوم است که پس از تزریق شدن به ناحیه مورد نظر در صورت و پیشانی باعث رفع چین و چروک ها خواهد شد و حتی تاثیر زیادی در جلوگیری از بروز چین و چروک هم خواهد داشت.

    خطر تزریق بوتاکس برای جنین

    پس از تزریق بوتاکس این ماده در تمام بدن پخش خواهد شد. اما نکته مهمی که وجود دارد، این است که با پخش شدن ماده سم بوتولنیوم در بدن هیچ گونه آسیبی به مادر یا جنین نخواهد رسید. در واقع تاکنون هیچ گزارش و مشاهده ای مبنی بر آسیب رسیدن به جنین یا مادران گزارش و بیان نشده است. با این وجود تعداد زیادی از متخصصین پوست و زیبایی تاکید داشته و توصیه می کنند که از تزریق بوتاکس در دوران بارداری و حتی قبل از آن خودداری کنید.

    عوارض تزریق بوتاکس در دوران بارداری

    به طور کلی تزریق بوتاکس عوارض و خطرات خاص و بسیار شایعی برای افراد متقاضی نداشته است. با این وجود با توجه به این که در دوران بارداری توجه به سلامت و رشد جنین اهمیت زیادی دارد، توصیه پزشکان در عدم تزریق بوتاکس در بارداری است. در این مورد نیز تحقیقات و آزمایش های زیادی روی خرگوش های باردار شده است. پس از انجام این آزمایشات مشخص شده که تزریق بوتاکس عوارض و خطراتی برای جنین داشته که به شرح زیر است:

    • در برخی موارد بسیار نادر و بر اساس آزمایشاتی که تاکنون انجام شده می توان گفت که تزریق بوتاکس در بارداری ممکن است باعث ناهنجاری‌ های در رشد جنینی و حتی سقط جنین شود.
    • با وجود این که احتمال بسیار کمی در مورد تولد زودرس نوزادان و حتی در موارد بسیار نادر گزارش شده، می توان گفت که تزریق بوتاکس ممکن است باعث تولد زود رس برخی نوزادان شود.
    • سم بولوتنیوم موجود در بوتاکس عملکرد رشد جنین را دچار اختلال کرده و ممکن است باعث وزن کم هنگام تولد شود.
    • طبق آزمایشات انجام شده روی موش های بارداری، تزریق بوتاکس در بارداری ممکن است باعث رشد استخوان های اضافه برای جنین و نوزاد شود.
    • احتمال زردی بیش از حد برای جنین نیز یکی دیگر از عوارض تزریق بوتاکس در بارداری است.
    • احتمال بروز خطرات و عوارضی روی اعضای حساس بدن جنین مانند قلب و مغز پس از تزریق بوتاکس وجود دارد.
    • سم موجود در بوتاکس باعث افزایش گردش خون در بدن خانم ها می شود و ممکن است ایجاد اختلال در هورمون های بدن خانم ها در دوران بارداری هم شود.

    تزریق بوتاکس زمان اقدام به بارداری

    یکی دیگر از سوالات متداولی که توسط برخی از خانم ها برای تزریق بوتاکس مطرح می شود، این است که آیا قبل از بارداری و زمانی که تصمیم به بارداری گرفته ایم هم تزریق بوتاکس عوارض و خطراتی دارد؟

    نکته مهم برای پاسخ به این سوال این است که اثر سم بولوتینوم یا ماده بوتاکس تا چند ماه در بدن هر فردی و از جمله خانم ها باقی می ماند. به همین دلیل ممکن است این اتفاق باعث بروز عوارض و خطرات ذکر شده در بالا برای جنین به ویژه در سه ماه اول بارداری شود. به طور کلی هنوز گزارشاتی در مورد بروز خطرات و عوارض بوتاکس در سه ماه اول بارداری و پس از آن بیان نشده است.

    تزریق بوتاکس زمان اقدام به بارداری

    با این وجود به دلیل عملکرد خاصی که بوتاکس در بدن داشته و در بدن پخش می شود، پیشنهاد و توصیه می شود که چند ماه قبل از اقدام به بارداری از تزریق بوتاکس خودداری کنید. همچنین اگر قبل از اقدام به بارداری بوتاکس تزریق کرده اید، خود را نگران نکنید. اما تمدید مجدد بوتاکس در زمان اقدام به بارداری توصیه نمی شود.

    بارداری بعد از تزریق بوتاکس 

    برخی از خانم ها ممکن است پس از تزریق بوتاکس متوجه بارداری خود شوند. این خانم های باردار نیز ممکن است در این دوران نگرانی و چالش های زیادی در مورد رشد جنین یا عوارض تزریق بوتاکس در بارداری داشته باشند.

    متخصصان در این مورد هم آزمایشات مختلفی روی زنان باردار انجام داده اند و مشخص شده که تزریق بوتاکس در این دوران هیچ عارضه یا مشکلی برای خانم های باردار و جنین آن ها ایجاد نشده و رخ نداده است. چون به طور کلی بوتاکس دسترسی زیستی بسیار کمی در جریان خون و بدن انسان داشته و بعید است که باعث ایجاد عوارض و مشکلات خاصی برای زنان باردار شود.

    با این وجود هنوز هم تاکید پزشکان در عدم تزریق بوتاکس در بارداری است تا این دوران شیرین را با اطمینان خاطر و در آرامش پشت سر بگذارید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *